De rauwe werkelijkheid van het bestaansrecht van Twitter vertaald naar bold design.
Imperfect by design
Een mooi voorbeeld is Twitter, ze hebben onlangs een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. ‘Twitter is what’s happening and what people are talking about right now.’ Ze hebben een ‘art-first approach’ gekozen die nogal contrasteert met de gelikte blauwe vogel van het logo. Een goede ‘deepdive’ in het merk leert dat mensen de tool gebruiken voor ongezoute zelfexpressie, en daar komt soms veel emotie bij kijken. Hoe stoer om dit ook zichtbaar te maken in de rauwe en bolde designs die ze nu hebben gemaakt? Even los van wat ik vind van de manier waarop dit medium ook wordt gebruikt om allerlei kwetsende dingen te kunnen zeggen over iedereen en altijd, Twitter weet wat zijn digitale hartslag is.
Voor impact is een ingenieuze augmented reality wereld dus niet altijd nodig. Innovatief zijn en je digitale aanwezigheid is natuurlijk nooit een doel op zich; het moet bijdragen aan het succes van je merk en je businessmodel. Vaak zit dat ook in minder in het oog springende dingen. Een ‘never grow-up’ state of mind vertaald naar design in een webshop voor inflatables bijvoorbeeld. Een thuiszorg-organisatie die laat zien dat hij begrijpt dat de nieuwe generatie ouderen iets heel anders belangrijk vindt. Of het oproepen van verwondering en nieuwe perspectieven bij bezoekers van een museumwebsite.
‘Een ‘never grow-up’ state of mind vertaald naar een design van een webshop…’
Ook al mogen we straks weer echt uit eten, naar een expositie en een festival (tickets zijn al in the pocket), de always-on digitale wereld zal blijven. Dit is dan ook hét moment voor elk merk om zijn digitale hartslag te ontdekken. Waar ben jij in dat proces? Zit je nog in level flatline? Of bied je al een beleving die mensen echt raakt? En kun je wel wat hulp bij je zoektocht gebruiken? Dát doe ik met net zoveel liefde als een festival bezoeken, dus let me know!