Human explainers een gezicht geven

Ontwikkel een visual identity en webdesign voor ons online video platform


  • Concept
  • Visual Design
  • Webdesign

Het online videoplatform Tjalp is een slimme oplossing voor merken die een gezicht bij hun verhaal zoeken. Via het platform kunnen zij laagdrempelig acteurs zoeken, een script uploaden en een high quality video laten produceren. Het platform zocht een visual identity die deze slimme oplossing een fris karakter en internationale allure geeft.

Tjalp hoofdbeeld

Clever

Omdat Tjalp een platform is waar acteur en merk elkaar kunnen vinden, was het niet alleen belangrijk een toegankelijk front-end design te maken, ook de back-end moest een werking hebben waarbij het karakter werd gewaarborgd. Website bezoekers vinden op Tjalp.com een helder overzicht met acteurs en kunnen gemakkelijk via een laagdrempelig formulier de acteur boeken. In de back-end kunnen acteurs eenvoudig hun profiel aanmaken en updaten.

Design

In het design voor Tjalp visualiseren we het samenkomen van een betrouwbare en doelgerichte oplossing met een speels karakter. Het handgeschreven logo is een gezicht met een letterlijke knipoog en een mond, wat zorgt voor een eigenzinnig en vriendelijk karakter. De grote kleurvlakken zorgen voor een sterke focus, om zo helder mogelijk te communiceren. Het kleurenpalet ondersteunt met rustige blauwtinten zowel het betrouwbare karakter, maar kan in combinatie met de warme kleuren ook een speels geheel vormen.

tjalp kleurenpalet

Uitgangspunt van de visual identity van Tjalp zijn het samenkomen van gezicht en verhaal. Het knipoogje in het logo geeft letterlijk een gezicht aan het platform. Tjalp verwoordt dus daarmee jouw boodschap en geeft het een gezicht.

"Het platform is echt raak en de website minimalistisch en netjes opgebouwd"

Sean Walsh, Founder Tjalp

Executie

tjalp afbeelding 1
tjalp afbeelding tshirt
tjalp afbeelding 4