Op reis naar een duurzame toekomst.

Help ons tot een inspirerend verhaal te komen en dit visueel door te vertalen naar een pitchdeck.


  • Strategie
  • Visual Design
  • Concept
  • Data Design

Bouwinvest heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Vlaggendragers van dit beleid zijn de leden van het Greenteam. Dit team heeft behoefte om het verhaal verder aan te scherpen en in een aansprekende visuele vorm te presenteren aan interne- en externe stakeholders.

greenteam presentatie mockup

Clever

Hoe maak je van een 60 pagina's tellend rapport een kort, goed te volgen visueel verhaal? Allereerst doorgronden wij de kern en maakten we een heldere opzet in herkenbare taal. Opsommingen worden afgewisseld met duidelijke oneliners gepaard met illustraties. Om het verhaal feitelijk te ondersteunen tonen we niet álle grafieken, maar alleen de belangrijkste en gaven we ze een make-over zodat in één oogopslag duidelijk is welke conclusie er getrokken kan worden.

Design

Omdat Greenteam onderdeel is van Bouwinvest hebben we gezocht naar een kleurenpalet en beeldstijl die binnen de Bouwinvest huisstijl past. De groene kleur benadrukt het thema, maar door het gebruik van een gradient met een fellere basis krijgt de presentatie ook een innovatief karakter.

bouwinvest-colors

Concept

Als uitgangspunt voor deze presentatie namen we de fiets: een herkenbaar Hollands symbool en een schoon vervoersmiddel om een nieuwe bestemming te bereiken.

bouwinvest-spacer

Henry stelde de juiste vragen en daagde ons uit om het verhaal strak te krijgen voor de verschillende doelgroepen. En zo tot de kern te komen van wat we wilden overbrengen.

Ines van Steenbergen, Manager Market Communication Bouwinvest

Executie

Bouwinvest heeft de inhoudelijke kennis, wij de skills en tools om het verhaal visueel te maken. Dat betekent dat er in de executie veel afstemming nodig is. In de praktijk gaven wij meerdere malen de presentatie aan het Greenteam om daarna op basis van feedback te finetunen. Zo zijn we tot een resultaat gekomen waarbij de grote lijnen helder zijn zonder dat we noodzakelijke feiten weglaten.

bouwinvest-steps
Slides