Via Clever Design groeien van Start-up naar Scale-up.

Zorg dat onze visuele identiteit bijdraagt aan inhoudsbekendheid van ons product en ons in tweede instantie onderscheidend in de markt zet.


  • Herpositionering
  • Identity design
  • Digital design
  • Illustration
  • Motion design

Appical, the app for new hire success, verandert de manier waarop bedrijven nieuwe medewerkers inwerken. Niet langer een overkill aan informatie door eindeloze inwerkdagen en bomvolle instructiemappen. Appical bracht in plaats daarvan de eerste ‘onboarding-app’; interactieve content via een multiplatform oplossing waarmee nieuwe medewerkers een zachte landing op hun nieuwe werkplek maken.

case-appical-header

Clever

In 2012 creëerde Appical met een nieuwe Visual Identity inhoudsbekendheid voor de term ‘onboarding’. Dit leidde tot een flinke groei van nieuwe aanbieders op de markt. Daarom benaderde Appical ons in 2017 opnieuw om hen te helpen bij een herpositionering. In vorm en ‘tone of voice’ onderscheidden we het merk als betrouwbare thoughtleader met expertise. Ook brachten we de groeiende productrange in lijn met de Visual Identity. Hierdoor kan deze firstmover zijn ambitie waarmaken om ook internationaal verder te groeien.

Design

Door een nieuw kleurpalet, fonts, een combinatie van “techy shapes” en menselijke fotografie hielpen we Appical om zijn oplossing scherp en effectief te positioneren bij zijn doelgroep.

case-appical-videotop

Concept

Appical combineert de koude wereld van data en tech met de warme, menselijke kant van de medewerker. Een interessant spanningsveld dat wij als uitgangspunt kozen voor de nieuwe Visual Identity.

case-appical-videobottom

“Henry Handsome creëerde een tijdloze merkidentiteit; nog altijd even fris, onderscheidend en relevant als op de dag dat we deze lanceerden.”

Executie

In lijn met de ambitie en visuele stijl ontwikkelden we een reeks middelen die de nieuwe koers van Appical naar het hart van haar klanten bracht.

case-apppical-collection-1
case-appical-collection-2
case-appical-collection-3
case-appical-collection-4