Alles Oké? Supportlijn


  • Merkconcept
  • Identity Design
  • Illustration
  • Visual Design

De Kindertelefoon is een al lang bestaande hulplijn in Nederland. Een gratis hulplijn, waar kinderen van 8-17 jaar, anoniem naar kunnen bellen als zij ergens mee zitten. De Kindertelefoon erkende dat ook jongvolwassenen ondersteuning nodig hadden tijdens Covid.

Clever

Toen Covid 19 de wereld trof, hadden veel jongvolwassenen te maken met mentale problemen zoals eenzaamheid en depressie. Daarom ontwikkelden we in samenwerking met Youngworks, een onderzoeksbureau voor jongvolwassenen, een concept voor dit initiatief. We werkten met honderden jonge volwassenen die ons hielpen ontdekken wat ze echt nodig hadden, hoe we in deze behoeften moesten voorzien en hoe het eruit zou moeten zien. Samen hebben we vastgesteld dat er behoefte was aan een anonieme manier voor jongvolwassenen om over problemen te praten.

Design

Voor de beeldtaal hebben we ons gericht op belangrijke en informatieve aspecten, zoals aanmoediging om over bepaalde onderwerpen te praten, het feit dat het contact anoniem is en de keuze om te bellen of te chatten met professionals. We ontwikkelden een solide, to-the-point en toegankelijke website en chatplatform.

6. ADCN-inzending Alles oke image alles oke iconen
0. ADCN-inzending Alles oke header image 1440x810

Executie

We ontwikkelden verschillende campagnes om onze doelgroep te informeren. De eerste campagne-release heet 'Lifehacks'. In deze campagne hebben we ons gericht op praktische oplossingen voor als je je somber of humeurig voelt. We erkenden eerst dat veel mensen hetzelfde voelen en benadrukten de boodschap 'je bent niet alleen'. Onze creatieve oplossing was positief en opbeurend.

Vervolgens ontwikkelden we de campagne 'Wondermiddelen' voor reclame op scholen en op socials. Catchy en grappig, met zeer stijlvolle fotografie, toonden we jongeren producten die hen zouden helpen met problemen, zoals in de 'Tel Sell' commercials. De slogan luidt: ' wondermiddelen bestaat niet, maar een goed gesprek met een professional kan wel verlichting brengen'.

Alles Oke mobile