Een art gallery betreden wanneer je maar wilt

Help ons een app te ontwikkelen die de aankoop van kunst door particulieren naar een nieuwe dimensie brengt


  • Digital design
  • Motion design
  • Development

Ontdek de wereld van kunst met de About Art app. Browse door kunstwerken of geef je wensen aan met een keuzefilter. Plaats het kunstwerk met de Augmented Reality optie op je muur en zie of het in je interieur past. Een compleet nieuwe manier van het kopen van kunst.

case-aboutart-header

Clever

Een art gallery betreden wanneer en waar je maar wilt. Laat je inspireren door kunstenaars, technieken, stijl, formaat en prijs. Of door je eigen interieur. De About Art app toont levensecht hoe het kunstwerk er aan jouw muur komt uit te zien. Bewaar je keuze als je bedenktijd wilt. Zeker weten dat je het perfecte kunstwerk aanschaft!

Design

Kunst komt het beste tot haar recht in een omgeving gevuld met ruimte en rust. Dat is het uitgangspunt geweest voor het design van de app, een canvas waarop het werk centraal staat.

case-aboutart-videotop

Concept

Kunst verlevendigt, zet aan tot discussies en kan verschillende emoties oproepen. Dat is bij de meeste mensen wel bekend. Maar kunst doet meer dan dat. Kunst motiveert, inspireert en het versterkt iemands identiteit. De effecten van kunst zijn oneindig en zeer persoonlijk. Ieders ervaring met kunst is weer een apart verhaal. Of het nu gaat om de lach die een kunstwerk veroorzaakt in een museum, of het ontroerende verhaal over een succesvolle kunstenaar, kunst raakt.

“Een bijzondere ontmoeting tussen onze passie voor kunst en Henry's passie voor design heeft geresulteerd in een app waar we trots op zijn.”

Executie

Naast de app, native voor iOS en Android, ontwikkelde we een reeks illustraties en animaties om het gebruik van de app te verduidelijken.

case-aboutart-collection-1
case-aboutart-collection-2
case-aboutart-collection-3
case-aboutart-collection-4
case-aboutart-collection-5